Beveiligingssoftware

Software voor de KMO

We zijn steeds meer afhankelijk van onze computersystemen en zeker als het bedrijven betreft. Alles wordt tegenwoordig digitaal opgeslagen en is snel opvraagbaar. Allemaal heel comfortabel, tot het moment dat we te maken krijgen met een calamiteit en we niet meer de beschikking hebben over de opgeslagen gegevens. Dan wordt ineens heel duidelijk en voelbaar hoe afhankelijk en kwetsbaar we zijn en blijkt een data backup een harde noodzaak.

De noodzaak van een data backup

Om na een eventuele calamiteit weer snel operatief te kunnen zijn, kunt u niet buiten een backup. Calamiteiten kunnen van buiten, maar ook van binnen de organisatie komen. Nu zal elk bedrijf natuurlijk zorgen voor een backup, maar vaak kost het aardig wat tijd en schijfruimte om de alle informatie veilig te stellen. In de privé sfeer worden bijna nooit backups gemaakt en betekend een calamiteit meestal het verlies van alle gegevens.

Vaak wordt kost het herstellen van informatie na een calamiteit behoorlijk wat tijd en moeite. Symantec heeft backup en recovery systemen voor zowel pc’s als complexe bedrijfsnetwerken. Hiermee worden backups automatisch uitgevoerd en in geval van een calamiteit is het systeem zeer snel weer operationeel.

Virusscanner

Calamiteiten komen altijd onverwacht en daarom is het verstandig voorzorgen te nemen. We kunnen bijvoorbeeld voorkomen dat onze computersystemen worden “geïnfecteerd” met virussen en allerlei andere malware. Hiervoor zijn goede antivirusprogramma’s in de handel, zoals bijvoorbeeld het Norton Antivirus van Symantec.

Met de installatie van het Norton Antivirus wordt ook de draagbare apparatuur zoals bijvoorbeeld smartphones en tablets beschermd. Een antivirusprogramma te kopen, of met licentie te downloaden, is veruit de beste keus. Hiermee wordt u niet enkel tegen virussen beschermd, maar ook tegen allerlei andere bedreigingen zoals bijvoorbeeld phishing of keyloggers.